Natur

Naturguidningar


JaRo Guiding kan ordna de flesta tänkbara naturguidningar.


Båtturer utgår från Eckerö, transfere kan ordnas.


Standardturer:


Ormturen (3-4h max 4 personer)

Vi åker med båt ut till någon av de ormrika öarna i skärgården kring Eckerö och söker efter huggormar snokar och med lite tur den sällsynta hasselsnoken. Denna tur kräver att gästen kan gå i lugnt tempo i kuperad terräng.


Öturen (ca 2h max 4 personer)

Vi åker ut till en av de mindre öarna i den åländska skärgården, väl på ön så tar vi en promenad och tittar på växtligheten och djurlivet i skärgården. I turen ingår fika på ön. Denna tur kräver att man kan gå i lätt terräng.


Naturfoto för nybörjare (3-4h max 4 personer i skärgård eller max 8 på fasta Åland)

Turen för dig som antingen köpt en systemkamera och vill prova på naturfoto eller för dig som funderar på att köpa en systemkamera och vill prova på innan du köper en. Om du/ni vill prova på foto men ej har egen kamera finns det en att låna, men du/ni behöver ha med ett eget minneskort så ni kan ta med er bilderna hem. (SD-kort. 4GB räcker till ca 300 bilder)

Turen kan göras i alla tänkbara naturtyper på Åland.


Sjöfågelturen (4-6h max 2 personer)

En väldigt speciell tur där vi ger oss ut i skärgården och bygger ett gömsle nere vid vattnet. Där placerar vi sedan ut lockfåglar för att locka in de riktiga fåglarna. Detta är det bästa sättet att komma riktigt nära inpå flera av de sjöfåglar vi har runt Åland.

Exampel på arter vi ser ofta är ejder, svärta, vigg, knipa, storskrake, småskrake, strandskata, tobisgrissla, gräsand, storskarv och flera arter av måsar.

Har man tur kan man också få se alfågel, gravand, skäggdopping, svarthakedopping, grågås, kanadagås, vitkindad gås, tordmule och knölsvan.

I turen ingår smörgås och dricka.

Observera att man bör ha neutrala färger på kläderna till denna tur då många fåglar har väldigt bra syn. Lämpliga färger är grå, mörkgrön, brun, beige och rödbrun. Svart funkar också men är ej optimalt.


Exempel på specialturer:


Grundläggande överlevnad i vildmark. Inkluderar t.ex. viktig utrustning, skydd, vatten, göra upp eld, ätliga växter, fällfångst samt improviserade fiskemetoder.


Naturvandring med naturguide. En enkel och lättsam tur som kan utföras nästan var som helst och med ett stort antal deltagare. Turen går helt enkelt ut på att jag tar er med på en promenad i skogen och berättar om sakerna vi finner. Jag har även med material för att nyckla växter och insekter.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Acceptera