Fiske

Fiskeguidningar

JaRo Guiding erbjuder flera olika varianter på fisketurer.


Fisketurer utgår från Eckerö, transfere till och från turer kan ordnas.


Fiskeutrustning och säkerhetsutrustning ingår alltid


Standardturerna är:


Barnfisketur med fiskgaranti ca 1h

Kom med på en tur speciellt anpassad för barn från ca 3-10 år samt vuxna som inte har någon erfarenhet av fiske. Fisket sker från land med toppknutet metspö och ingen tidigare erfarenhet behövs, och så länge ni följer guidens instruktioner så garanterar vi att ni kommer att fånga fisk. (får ni ingen fisk är turen GRATIS)

All utrustning ingår, inget fiskekort krävs.


Kvällstur ca 3h

En kortare tur med sikte på främst abborre, gädda eller öring, allt beroende på årstid och gästens önskemål. I turen ingår all nödvändig utrustning samt en smörgås och något att dricka.


Halvdag ca 6h

En lite längre tur för den som vill fiska en längre tid. Och med mer tid kommer också möjligheten att åka längre och fiska av större områden. I halvdagsturen ingår lättare lunch eller middag samt smörgås och både varm och kall dryck.


Heldag ca 9h

Turen för riktiga entusiaster, många timmars fiske och möjlighet att utforska även riktigt avlägsna platser. I denna tur ingår en lättare lunch, smörgås, kaffe, dryck och middag, antingen i båten eller om så önskas på en ö eller om säsongen tillåter på en lokal restaurang.


Laxtrolling 6h och 9h

Under maj och juni är Ålands hav ett av de hetaste områdena i Norden för laxfiske. Kom med JaRo guiding ut på havet för en dags trolling efter havets silver. Fiskar på 8-10kg är vanliga och det fångas årligen fiskar på över 20kg i Ålands hav. Mat, dryck och all utrustning som behövs för en lång dag ute på havet ingår. Inget fiskekort krävs.


Observera dock att det inte ingår några alkoholhaltiga drycker till maten. Men ni får ta med egna alkoholdrycker om ni önskar. (se villkor för mer info om alkohol)


Vi kan också göra specialarrangemang om någon så önskar. Sänd ett mail eller ring om ni vill ha ett specialarragnemang så ser vi om det går att ordna.

Övrigt om fiske


Vi fiskar främst på Eckerökortets vatten. Och vi följer de regler som finns, och alla skall ha fiskekort. Vi kan även fiska på andra vatten, men då måste gästen även ha fiskekort för dessa vatten.


Info och regler för Eckerökortet


Fiskekort finns HÄR

Eller så kan fiskekort lösas av mig vid turen. Ett dagskort kostar 10€ och skall då betalas kontant.


Karta över Eckerökortet med fredningsområden och några andra fiskekortsområden på Åland


Observera att det på hela Åland råder förbud mot spinnfiske och fiske med drag från land under tiden 15.4 till och med den 15.6. Detta gäller dock ej fiske i insjö.


Under samma tidsperiod är många lekvatten skyddade, och därför kan det vara svårfiskat efter gädda och abborre under denna tid.


Det är under turen tillåtet att döda och ta hem fisk. Dock endast om de är över minimimåttet för de arter som har minimimått. Och gäddor över 5kg samt abborrar över 0,5kg skall returneras.


Man får ej får ta upp mer än en laxartad fisk och 2 gäddor per fiskare. Övriga arter är det obegränsat antal på, dock aldrig mer än man kan tillvarata.


Observera att dödad fisk skall tillvaratagas och under sommaren bör de gäster som önskar ta hem fisk ha med en kylväska eller motsvarande då fisk fort blir otjänlig i för hög värme. Vid laxtrolling finns kylväska med i båten.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Acceptera