Åland svenska

JaRo Guiding Naturguide på ÅlandVälkommen till JaRo Guiding. Ett företag som drivs av Jakob Rosenqvist från Eckerö, Åland.


JaRo Guiding erbjuder fiskeguidningar och naturguidningar. Dels färdigt planerade standardturer, men även skräddarsydda aktiviteter enligt kunders önskemål.


Vi tillverkar också stockbord till försäljning.


För mer information är det bara att kolla runt på sidan eller kontakta oss per mail, telefon eller WhatsApp.

Om mig


Mitt namn är Jakob Rosenqvist (Ja Ro). Jag är född och uppvuxen på den Åländska landsbygden och har alltid varit intresserad av djur, natur, jakt och fiske.


Jag har gått 3 år på Sportfiskeakademin i Värmland och 2 år på Naturguideprogrammet i Kiruna. Genom mitt intresse och dessa skolor har jag fått lära mig väldigt mycket om naturen runt oss och hur vi samverkar med den. Och även mycket om hur man vägleder andra i naturen.


Jag har fiskat i vattnen kring Eckerö sedan barnsben och känner till vattnen och fiskeplatserna väl. Och även hur de ändras med årstider och väder.


Jag har även genomgått utbildningar i Fartygsbefäl, Ytlivräddning, Brandsläckning till sjöss, första hjälpen i terräng och HLR.


Vad gäller fiskemetoder behärskar jag betydligt fler än de flesta guider i området. Förutom grundläggande spinnfiske, jerkfiske och pilkning behärskar jag även flugfiske, flera typer av isfiske samt mete i alla dess former från enkelt toppknutet till flötestrolling och bottenmete med larm. Och när andra guider begränsar sig till abborre, gädda öring och ibland gös och lax så kan jag även erbjuda fiske efter t.ex. lake, sik, id, brax. flundra och ruda. Speciellt då flera av dessa fiskar kräver andra fiskemetoder än de flesta använder på Åland.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Acceptera