Fiske

Fiskeguidningar

JaRo Guiding erbjuder flera olika varianter på fisketurer.

 

Fisketurer utgår från Eckerö, transfere till och från turer kan ordnas.

 

Fiskeutrustning och säkerhetsutrustning ingår alltid

 

Standardturerna är:

 

Barnfisketur ca 2h

En kortare tur som körs i sammarbete med Käringsunds resort & conferance

Turen är främst riktad till barn under 10 år. Fisket sker med så kallade toppknutna metspön från båt.

För mer info om turen klicka HÄR

 

Kvällstur ca 3h

En kortare tur med sikte på främst abborre, gädda eller öring, allt beroende på årstid och gästens önskemål. I turen ingår all nödvändig utrustning samt en smörgås och något att dricka.

 

Halvdag ca 6h

En lite längre tur för den som vill fiska en längre tid. Och med mer tid kommer också möjligheten att åka längre och fiska av större områden. I halvdagsturen ingår lättare lunch eller middag samt macka och både varm och kall dryck.

 

Heldag ca 9h

Turen för riktiga entusiaster, många timmars fiske och möjlighet att utforska även riktigt avlägsna platser. I denna tur ingår en lättare lunch, macka, kaffe, dryck och middag, antingen i båten eller om så önskas på en ö eller om säsongen tillåter på en lokal restaurang.

 

Observera dock att det inte ingår några alkoholhaltiga drycker till maten. Men ni får ta med egna alkoholdrycker om ni önskar. (se villkor för mer info om alkohol)

 

Jag kan också göra specialarrangemang om någon så önskar. Sänd ett mail eller ring om ni vill ha ett specialarragnemang så ser vi om det går att ordna.

 

Exempel på specialturer kan vara: En barngrupp med flera turer strömmingspilkning, övernattning i skärgård eller landfiske.

Övrigt om fiske

 

Vi fiskar främst på Eckerökortets vatten. Och vi följer de regler som finns, och alla skall ha fiskekort. Vi kan även fiska på andra vatten, men då måste gästen även ha fiskekort för dessa vatten.

 

Info och regler för Eckerökortet

 

Fiskekort finns här

Eller så kan fiskekort lösas av mig vid turen. Ett dagskort kostar 10€ och skall då betalas kontant.

 

Karta över Eckerökortet med fredningsområden och några andra fiskekortsområden på Åland

 

Observera att det på hela Åland råder förbud mot spinnfiske och fiske med drag från land under tiden 15.4 till och med den 15.6. Detta gäller dock ej fiske i insjö.

 

Under samma tidsperiod är många lekvatten skyddade, och därför kan det vara svårfiskat efter gädda och abborre under denna tid.

 

Det är under turen tillåtet att döda och ta hem fisk. Dock endast om de är över minimimåttet för de arter som har minimimått. Och gäddor över 8kg samt abborrar över 1kg skall returneras.

 

Man får ej får ta upp mer än en laxartad fisk och 2 gäddor per fiskare. Övriga arter är det obegränsat antal på, dock aldrig mer än man kan tillvarata.

 

Observera att dödad fisk skall tillvaratagas och under sommaren bör de gäster som önskar ta hem fisk ha med en kylväska eller motsvarande då fisk fort blir otjänlig i för hög värme.