Stockprodukter

Stockbord

 

Jag tillverkar handgjorda stockbord och bänkar till försäljning. Ett standardstockbord eller bänk är 2 meter långt och borden har 2 bänkar. Borden kan fås både med och utan tak.

 

Borden utan tak tillverkas i 100% trä. Inga spikar eller skruvar, endast stockar med plugg och kil. Som standard är borden obehandlade men jag kan även erbjuda bord som är behandlade med valfri produkt, t.ex. linolja eller s.k. roslagsmahogney. Materialet som används är Åländsk tall eller gran till borden samt rundstav och kil till pluggar i motsvarande material. Och plugghålen behandlas med tjära för att förhindra röta.

 

Takens stomme tillverkas av loka tall eller gran, själva taket tillverkas däremot av antingen plåt eller shingel. Färg på taket eller andra typer av tak kan även tillverkas enligt förfrågan.

 

Även andra specialbord kan byggas enligt önskemål. (t.ex. extra långa eller breda)

 

Förutom stockbord tillverkas också stockbänkar, både med och utan ryggstöd.

 

 

Leverans

 

Borden byggs på plats, och levernans inom fasta Åland ingår. Och för en extrasumma kan transport till skärgårdskomunerna eller till öar och platser utan bilväg också ordnas.

 

Bänkar levereras färdiga inom Eckerö eller hämtas på Eckerö eller i Mariehamn. För transporter till övriga åland tas en extra avgift ut.

 

Priser finns här

 

I och med att borden tillverkas av stock är det en viss leveranstid på borden. Om man vill ha ett bord eller en bänk klar inom Maj månad år 2016 bör beställningen göras senast 1 december år 2015. Vid andra beställningar så tillverkar vi borden så snabbt det är möjligt.

 

Visningsexemplar finns till påseende på Kyrkbybergen nära telemasten längs rikväg 1 på Eckerö samt vid Käringsunds Viltsafari. Observera att utseendet varierar en del.