Fiske

Fiske

 

Vi har ett btrett utbud av fiskeupplevelser för alla från nybörjare till proffs. Våra turer är anpassade efter säsongen och väder för att alltid maximera chansen att få fisk.

 

Som tillägg till alla turer kan man få dagens fångst till middag.

 

I alla turer ingår all fiskeutrustning, båt, guide, dricksvatten och all nödvändig säkerhetsutrustning.

 

Havsfiske

 

Havsfiske med lättare spön och pilkar efter de mera kustnära arterna som t.ex. torsk och sej. Turen går antingen inomskärs eller just utanför fjordarna och kan köras i de flesta väder. Arter som brukar fångas är: Torsk, Sej, Makril, Lubb och Långa. Även arter som t.ex. Hälleflundra, bleka, kolja, havskatt, vitling och Kungsfisk kan förekomma.

 

Turen är lämplig för både nybörjare och proffs

 

Artjakt

 

En tur med haspelspön främst på grunt vatten. Vi försöker fånga så många olika arter som möjligt, foftast med olika typer av bottenmete. Diverse plattfiskar är vanligt, men havet hyser så många olika arter att man aldrig riktigt vet vad som kommer att nappa. Klicka här för en lista på fiskarter som förekommer i området.

 

Turen är främst lämplig för de som fiskat förut.

Djuphavsfiske

 

Havsfiske med tunga spön och tunga pilkar ute på öppet hav. Fisket riktas främst efter kungsfisk, stor torsk och hälleflundra. Men även andra arter kan förekomma.

Turen är väderkänslig och rekomenderas främst för erfarna fiskare.

Makriltrolling

 

Fiske riktat efter makril, vi kör trolling med stingsillar och hecklor riktat främst efter makril. Makrillen kan förekomma i stora stim och ofta hugger det många på samma gång. Speciellt de lite större makrillarna är mycket stridbara.

 

Turen lämpar sig även för nybörjare.

Krabbfiske

 

Krabbfiske är en specialtur, vi lägger ut tinor på eftermiddagen och far sedan ut och vittjar dem tidigt på morgonen. I turen ingår nykokt krabba till lunch.